lunes, 7 de julio de 2014

DOCUMENTOS. 27 de abril de 1437





27 de abril de 1437. València

ALFONSO EL MAGNÁNIMO ESCRIBE UNA CARTA AL BATLE GENERAL EN LA QUE LE PIDE QUE LAS RELIQUIAS QUE ESTABAN EN EL PALACIO REAL DE VALENCIA BAJO LA CUSTODIA DE ANTONI SANZ SE GUARDEN EN LA SACRISTÍA DE LA CATEDRAL DE VALENCIA POR LA MUERTE DE SANZ

Al amat conseller, nostre major, Joha Mercader, batle general del Regne de València, en esta letra mana lo senyor rey al batle general prengua a mans sues los bens de’n capellà e los de mossen Anthoni Sanz coges lors de aquell e les joyes e reliquies de la capella del senyor rey que tenia lo dit Anthoni en son poder e que les acomiase a la sacrestia de la Seu.

Lo Rey: Batle general.

Manam vos expressament que qualsevol provisions lo tres no obstant los bens d’en comella que trobaràs per justicia a nostra cort deure esser adquirits vos occuparets e hajats en vostre poder, e en aço no haja mes dilació. E com semblant tener vos manam que prengats a mans de nostra cort loct mossen Anthoni Sanz quod, lo qual facets be conrear le guardar que dampnatge algú no prenga com de iusticia pretengam aquell esser nostre. E hajats vista la present totes les reliquies e joyes de nostra capella que en poder del dit mossen Anthoni nostre e encara altres coses que ell tingues nostres. E los dits reliquies e joyes acomanarets ab inventari a la sacristia d’aquesta ciutat. E en les cosses dessus dites no metats dilació. Com aixi vullam qualsevol dubte apres posat ho executets.
Dada en Gayeta a XXVII d’abril del any MCCCCXXXVII. Rex Alfonsus.
Comprobatum cum suo originaly

ARV. Mestre Racional. Letras y provisiones reales. Reg 9050. M/C 9562 y 9564.

No hay comentarios:

Publicar un comentario